top of page
Dóri és Matyi (376).jpg

Tippek nektek, hogy ki tudjátok választani a számotokra megfelelő videós csomagot

Frissítve: 2023. jan. 8.

A megfelelő fotós csomag kiválasztása mellett a videós, vagyis esetünkben cinematográfia csomag kiválasztása sem könnyebb feladat a párok számára, sőt… Gyakran beletörik az ifjú jegyespárok bicskája a különböző szolgáltatók csomagjai közti különbségekbe. Amennyiben nálunk érdeklődtök esküvői cinematográfia témakörben, javaslom, hogy olvasd végig ezt a blogbejegyzést, ugyanis számos hasznos infót fog tartalmazni számotokra.


Pontosítsunk, hogy jelen pillanatban hol is tartunk. Megtaláltátok a Wedding Art Pictures honlapját vagy a különböző social felületekről navigáltatok ide, mert tetszenek azok a filmes referenciák, amiket eddig tőlünk láttatok. Szeretnétek megtudni rólunk egy pár dolgot, kik vagyunk, milyen szolgáltatást nyújtunk, milyen csomagjaink vannak. Ezek után megszületett a gondolat, hogy érdemes lenne tőlünk egy ajánlatot kérni, de nem tudjátok melyik esküvői filmes csomag lenne számotokra a megfelelő. mert bár elolvastátok a csomagok között a lehetőségeket, ennek ellenére nem vagytok biztosak benne. Semmi probléma, ez a blogbejegyzés nektek szól!


Hogyan is néznek ki esküvői cinematográfia csomagjaink?


Na de várj, Ádám!! Mi az a cinematográfia?? – kérdezhetitek. Ha nem ismered még ezt a szót és szeretnél az esküvői videózás, esküvői filmezés egy bizonyos fajtájáról olvasni, kattints ide.


Tehát az esküvői cinematográfia plus csomag:

- 2 cinematográfus

- 12 órás rendelkezésre állás

- Választható: Kreatív forgatás az esküvő utáni napokban vagy egész estés film

- Esküvői film (6-8 perces) 7 héten belül

- Légifelvételek készítése

- Korlátlan segítség a szervezésben, ami a forgatásokat illeti


Az első tétel az esküvői cinematográfia plus csomagunkban a két cinematográfus (2 operatőr, filmes, ki hogy nevezi). Ezen a ponton ismét felmerülhet a kérdés, hogy kell-e nektek 2 filmes, aki folyamatosan követi az eseményeket.


Vegyük sorra, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni ebben a kérdésben:


  1. Szeretnétek-e egész estés filmet: az egész estés film rögzítése végig egy kamerával történik, dokumentáló jellegű, 30-60 perc hosszúságú film (általában tartalmazza a szertartásokat, beszédeket, táncokat, tortavágást egészben), elő hanggal fűszerezve. Ezt kizárólag akkor tudjuk nektek biztosítani, ha két operatőrt kértek, ugyanis ilyen esetben megosztjuk a feladatokat, nagyrészt az egyik kamerával vesszük fel az esküvői highlight film nyersanyagát és egy másik kamerával az egész estés film anyagát. Mindez nem kényelmi szempont, hanem minőségi, ugyanis a dokumentáló jellegű operatőr más stílusban filmez, mint az, aki a highlight filmhez rögzít anyagokat. Ebből kifolyólag utólag sajnos már nem fogunk tudni egész estés filmet készíteni, hogy ha az erre irányuló igényeteket előre nem jeleztétek, de ne aggódjatok, erre az utolsó megbeszélésen is fel fogjuk hívni a figyelmeteket.

  2. Logisztikához kell igazodni: az elv hasonló, mint azt a második fotós blogban elemeztük. Abban az esetben, ha a készülődés egymástól távoli (pár perces autóútra van egymástól), vagy ha a menetrend azt kivánja meg, hogy párhuzamosan történjen az esküvői készülődés, akkor mindenképpen javasolt a két cinematográfusos csomagot választani.

  3. Nagy a násznép mérete: szám szerint ezt nehéz meghatározni, de tapasztalatunk szerint a 100 fő fölötti esküvőnél már javasolt a cinematográfia plus csomagot választani. Rengeteg arc, kis vágókép, helyszín bemutatás, koccintás, kézfogás van, ami a filmeken bár kis jelentőséggel bíró jelenetek, de a sztorihoz sokat hozzáadnak. Ennek köszönhetően kaphatunk egy teljes, igazán kerek egész történetet.

  4. Bár csapat szinten egy jól bevált formát alkalmazunk a filmjeinknél, annak érdekében, hogy hasonló, ránk jellemző filmeket adjunk át végeredményben. Nincs két ugyan olyan cinematográfus, aki ugyan úgy venné fel az adott jelenetet. Ezért is tudjuk javasolni a cinematográfia plus csomagot azoknak, akik igazán különleges, változatos filmet szeretnének. Ennél az esküvői filmes csomagnál ketten két különböző zoom tartománnyal, különböző objektívekkel, különböző kompozíciókkal dolgozunk az egész nap során, így kaphatunk igazán gazdag, egytől egyig gyönyörű felvételeket, akár a „legegyszerűbb” pillanatokról is.

A fentiek után beszéljünk egy kicsit a rendelkezésre állási időről. Az alap csomagban 12 órás rendelkezésre állási idő szerepel. Ezzel úgy gazdálkodtok, ahogy szeretnétek, de nagyjából 13:00-tól 01:00-ig szokott tartani. Ezt a 12 órát tapasztalatunk szerint úgy érdemes beosztani, hogy a menyecsketánc végéig kitartson, vagy abban az esetben, ha nincsen menyecsketánc, az átöltözéstől számítva plusz fél órát. Ebben a fél órában mi el tudjuk készíteni azokat a „kötetlen” bulis jeleneteket rólatok, amiken már menyecskeruhában vagytok. A többi vendégről eddigre már rengeteg szuper videofelvétel szokott készülni, ilyenkor már főleg rátok helyezzük a hangsúlyt. A készülődést tekintve a fotók és filmek szempontjából nem feltétlen lényeges a készülődés eleje. Az esküvői fotós-filmes csapat érkezését érdemes szervezni, hogy a készülődés végére, az utolsó simításokra érjen oda. Általában kicsit előbb szoktunk érkezni, biztos, ami biztos (ha bármi fennakadás van az utakon, akkor biztosan ne késsünk el, illetve a helyszínen még össze kell készülnünk az eszközeinkkel, mi általában ennyivel előbb szoktunk érkezni a megbeszéltnél). Természetesen, lehetőség van plusz órákat is kérni, amennyiben ebbe az időkeretbe nem fér bele a nagy napotok, melyhez az információkat a csomagajánlatainknál olvashattok. Fontos kérdés lehet még az is, hogy a másik napi kreatív nem számolódik bele, ebbe a 12 órába, ez csak az esküvő napján ott töltött időt jelöli, így ezzel is időt tudtok spórolni az esküvő napjára.

A választható opcióhoz érve ugyan úgy, mint a fotós csomagnál, felkínáljuk a pároknak a másik napi kreatív filmezés lehetőségét VAGY azt, hogy egész estés filmet (30-60 perc) adunk át. Az a tapasztalatunk a kreatív filmezés szervezésénél, hogy sok esetben az időpont fotózás és filmezés szempontjából nem megfelelő. A déli napsütés (a fentről érkező nagyon erős fények miatt a szemgödör árnyékos lesz, ami nagyon nem szép az esküvői felvételeken) a legrosszabb időszaka a napnak. Optimális esetben napfelkeltekor vagy naplementekor szoktunk filmezni (kültéri helyszín esetén), ha csak rajtunk múlik, beltéri kreatív forgatás esetén másfajta kötöttségeket kell szem előtt tartani. Éppen ezért, motiválva a párokat arra, hogy az esküvői kreatívat a napfelkelte vagy naplemente idejére tegyük, beleraktunk a csomagba egy opcionálisan választható extra szolgáltatást, melyet plusz felár nélkül tudtok választani. Itt lehetőségetek van másik napra, akár másik helyszínre szervezni a kreatív filmezést, aminek előnyeiről és hátrányairól itt olvashattok részletesebben. Azok a párok, akik a kreatív filmezést mindenképpen az esküvő napján szeretnék tartani, az egész estés film lehetőséget tudják választani az esküvői ajánlatban szereplő áron, felár nélkül. Nem egy példa volt már rá, hogy valaki mind a kettőt szerette volna kérni. Természetesen erre is van lehetőség, ilyenkor a másik napi kreatív filmezést kell választani opcióként és a további rendelhető szolgáltatásoknál megtaláljátok az egész estés filmet külön feltüntetett árral is.



Az esküvői film általában 6-8 perces szokott lenni, melyhez számos referenciát láttok Youtubeon és a weboldalon egyaránt. Az ehhez szükséges zenéket többnyire a párokkal együtt szoktuk kiválasztani. Küldünk egy pár javaslatot romantikus és bulis zenére is, amiből tudtok választani. Ezekből szoktuk ajánlani az esküvői film zenéjének a kiválasztását, mert látjuk, hogy a helyszín és az esküvő függvényében milyen hangulatú zene illene igazán oda. Azonban, ha nem tetszik egyik sem, várnék tőletek viszont javaslatokat, amit hogy ha tudunk használni a filmben, akkor el is kezdjük vele a munkát. Ha nem (nem annyira ritmusos vagy éppen lassú az adott zene), akkor pedig tovább gondolkodunk együtt.


A légifelvételek készítését mind a két esküvői filmes csomagunk tartalmazza, ugyanis úgy gondoljuk, hogy rendkívüli módon színesíti a történet elmésélését a helyszín bemutatásával. Az ehhez szükséges engedélyek intézését természetesen csapatunk magára vállalja, a pároknak ezzel semmiféle teendője nincsen.


Az esküvői cinematográfia csomag pedig a következőket tartalmazza:

- 1 cinematográfus

- 12 órás rendelkezésre állás

- Választható: Kreatív forgatás az esküvő előtti/utáni napokban

- Esküvői film (6-8 perces) 7 héten belül

- Légifelvételek készítése

- Korlátlan segítség a szervezésben, ami a forgatásokat illeti


A szemfülesek észrevehették, hogy nincs sok különbség a két csomag között. Csupán abban, hogy 1 vagy 2 cinematográfus fog érkezni az esküvőtökre, illetve a másik változás is ebből adódik. A sima cinematográfia csomag esetén nem tudunk egész estés film opciót felkínálni a fentebb kifejtettek következtében. Azonban a másik napi kreatív filmezés opciót ennél a csomagnál is lehet választani.


Nézzük meg, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat tudtok kérni az alapcsomag mellé. Elsőként lehetőségetek van esküvői előzetest kérni, ami hozzávetőlegesen 1 perc szokott lenni, de ennek hosszát nagyban befolyásolja a választott zene is. Ez a kisfilm a hollywood-i filmek előzeteséhez hasonló stílusban kerül átadásra a párok részére az esküvő napjától számított 3 héten belül. Ha már annyira izgatottak vagytok az esküvői felvételekkel kapcsolatban, hogy nem szeretnétek várni a 7 hetes leadási határidőig, ezt a kiegészítőt nektek találtuk ki. Ha az esküvői highlight filmnek és az egész estés filmnek a megnézésével se szeretnétek várni 7 hétig, akkor pedig válasszátok a gyorsított utómunka lehetőséget.


Példa egy esküvői előzetesre, melyet az esküvőtől számítva 3 héten belül kaptok készhez.

A Save the date vagy más néven jegyesfilm remek lehetőség arra, hogy készüljön egy olyan kisfilm rólatok az esküvő előtt, amit akár digitális meghívóként is tudtok használni. Nem mellesleg jobban megismerjük egymást a forgatásnak köszönhetően. A save the videó általában (2-3 perc) egy kis kedvcsináló tud lenni az esküvőre, közösségi oldalakon fel tudjátok használni vagy akár az esküvői honlapotokon. Az időtartama nagyjából 2-4 óra szokott lenni.


Amennyiben nem csak a cinematográfia csomag, hanem a fotográfia csomag is felkeltette az érdeklődéseteket, úgy olvassátok el ezt a blogbejegyzésünket is, amiben segítünk kiválasztani a számodra megfelelő esküvői fotós csomagot. A bejegyzést végig olvasóknak egy kis adalék, hogy a komplex (fotós-filmes) csomag foglalása esetén csomagkedvezményt is kaphattok. További részletekért töltsétek ki a Kapcsolat menüponton található űrlapot.

33 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page