top of page
Dóri és Matyi (376).jpg

Hogyan állítsátok össze a számotokra megfelelő esküvői fotós csomagot

Frissítve: 5 nappal ezelőtt

Az esküvő szervezésénél az esküvői fotós szolgáltatóhoz érve számos kérdés merül fel a párok részéről, hozzáteszem joggal, ugyanis ez sem egy egyszerű témakör, mint az esküvő szervezésénél a legtöbb dolog. Ahány szolgáltató, annyi féle munkamódszer, különböző megoldások, különböző csomagok. Szeretnénk a nálunk érdeklődő jegyespárok idejét és energiáját is megspórolni azáltal, hogy összeszedjük, hogy az ajánlatunkban szereplő tételek közül mi az, ami különböző helyzetekben hasznos lehet.

Amennyiben tetszik az a típusú képi világ, amit képviselünk, a honlapon leírtak alapján szimpatikusak vagyunk Nektek, felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tovább. A Kapcsolat menüponton tudtok konkrét ajánlatot kérni, amiben 24 órán belül ki fogjuk küldeni az esküvői alapcsomagjainkat árakkal, illetve a választható plusz extrákkal. Azonban lehet, hogy már a csomagjaink között elolvastátok a fotográfia csomag tartalmát és kérdések merültek fel számotokra.


Először is ismerkedjünk meg a fotográfia alapcsomaggal:

- 1 fotográfus

- 12 órás rendelkezésre állás

- Választható: Kreatív fotózás az esküvő előtti/utáni napokban vagy jegyesfotózás

- 600-800 db utómunkázott kép

- Privát weboldal képgalériával, képek átadása digitális formában

- Képek 7 héten belül

- Korlátlan segítség a szervezésben, ami a fotózásokat illeti

- Díjtalan kiszállás Magyarország területénVegyük végig pontról pontra, hogy az egyes tételek alatt miket értünk, ha valaki számára nem lenne valami egyértelmű.


1 fotográfus, úgy gondolom, hogy ez magától értetődő tétel. Azonban jelentős kérdéseket felvet, hogy 1 fotós elég-e vajon. Az ezzel kapcsolatos felmerülő kérdéseket ebben a blogbejegyzésben taglaltuk.


Az alap csomagban 12 órás rendelkezésre állási idő szerepel. Ezzel úgy gazdálkodtok, ahogy szeretnétek, de nagyjából 13:00-tól 01:00-ig szokott tartani. Ezt a 12 órát tapasztalatunk szerint úgy érdemes beosztani, hogy a menyecsketánc végéig kitartson, vagy abban az esetben, ha nincsen menyecsketánc, az átöltözéstől számítva plusz fél órát. Ebben a fél órában mi el tudjuk készíteni azokat a „kötetlen” bulis jeleneteket rólatok, amiken már menyecskeruhában vagytok. A többi vendégről eddigre már rengeteg szuper kép és videofelvétel szokott készülni, ilyenkor már főleg rátok helyezzük a hangsúlyt. A készülődést tekintve a fotók és filmek szempontjából nem feltétlen lényeges a készülődés eleje. A fotós-filmes csapat érkezését úgy érdemes szervezni, hogy a készülődés végére, az utolsó simításokra érjen oda. Általában kicsit előbb szoktunk érkezni, biztos, ami biztos (ha bármi fennakadás van az utakon, akkor biztosan ne késsünk el, illetve a helyszínen még össze kell készülnünk az eszközeinkkel, mi általában ennyivel előbb szoktunk érkezni a megbeszéltnél). Természetesen, lehetőség van plusz órákat is kérni, amennyiben ebbe az időkeretbe nem fér bele a nagy napotok, melyhez az információkat a csomagajánlatainknál olvashattok. Fontos kérdés lehet még az is, hogy a másik napi kreatív nem számolódik bele, ebbe a 12 órába, ez csak az esküvő napján ott töltött időt jelöli, így ezzel is időt tudtok spórolni az esküvő napjára.

Következő pontunk az esküvői fotós ajánlatunkban, a választható opció, ami a legtöbb kérdést szokta felvetni. Az a tapasztalatunk a kreatív fotózás szervezésénél, hogy sok esetben az időpont fotózás szempontjából nem megfelelő. A déli napsütés (a fentről érkező nagyon erős fények miatt a szemgödör árnyékos lesz, ami nagyon nem szép az esküvői fotókon) a legrosszabb időszaka a napnak. Optimális esetben napfelkeltekor vagy naplementekor szoktunk fotózni (kültéri helyszín esetén), ha csak rajtunk múlik, beltéri kreatív fotózás esetén másfajta kötöttségeket kell szem előtt tartani. Éppen ezért, motiválva a párokat arra, hogy az esküvői kreatívot a napfelkelte vagy naplemente idejére tegyük, beleraktunk a csomagba egy opcionálisan választható extra szolgáltatást, melyet plusz felár nélkül tud