top of page
Dóri és Matyi (376).jpg

Hogyan állítsátok össze a számotokra megfelelő esküvői fotós csomagot

Frissítve: 2023. febr. 18.

Az esküvő szervezésénél az esküvői fotós szolgáltatóhoz érve számos kérdés merül fel a párok részéről, hozzáteszem joggal, ugyanis ez sem egy egyszerű témakör, mint az esküvő szervezésénél a legtöbb dolog. Ahány szolgáltató, annyi féle munkamódszer, különböző megoldások, különböző csomagok. Szeretnénk a nálunk érdeklődő jegyespárok idejét és energiáját is megspórolni azáltal, hogy összeszedjük, hogy az ajánlatunkban szereplő tételek közül mi az, ami különböző helyzetekben hasznos lehet.



Amennyiben tetszik az a típusú képi világ, amit képviselünk, a honlapon leírtak alapján szimpatikusak vagyunk Nektek, felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tovább. A Kapcsolat menüponton tudtok konkrét ajánlatot kérni, amiben 24 órán belül ki fogjuk küldeni az esküvői alapcsomagjainkat árakkal, illetve a választható plusz extrákkal. Azonban lehet, hogy már a csomagjaink között elolvastátok a fotográfia csomag tartalmát és kérdések merültek fel számotokra.


Először is ismerkedjünk meg a fotográfia alapcsomaggal:

- 1 fotográfus

- 12 órás rendelkezésre állás

- Választható: Kreatív fotózás az esküvő előtti/utáni napokban vagy jegyesfotózás

- 600-800 db utómunkázott kép

- Privát weboldal képgalériával, képek átadása digitális formában

- Képek 7 héten belül

- Korlátlan segítség a szervezésben, ami a fotózásokat illeti

- Díjtalan kiszállás Magyarország területén



Vegyük végig pontról pontra, hogy az egyes tételek alatt miket értünk, ha valaki számára nem lenne valami egyértelmű.


1 fotográfus, úgy gondolom, hogy ez magától értetődő tétel. Azonban jelentős kérdéseket felvet, hogy 1 fotós elég-e vajon. Az ezzel kapcsolatos felmerülő kérdéseket ebben a blogbejegyzésben taglaltuk.


Az alap csomagban 12 órás rendelkezésre állási idő szerepel. Ezzel úgy gazdálkodtok, ahogy szeretnétek, de nagyjából 13:00-tól 01:00-ig szokott tartani. Ezt a 12 órát tapasztalatunk szerint úgy érdemes beosztani, hogy a menyecsketánc végéig kitartson, vagy abban az esetben, ha nincsen menyecsketánc, az átöltözéstől számítva plusz fél órát. Ebben a fél órában mi el tudjuk készíteni azokat a „kötetlen” bulis jeleneteket rólatok, amiken már menyecskeruhában vagytok. A többi vendégről eddigre már rengeteg szuper kép és videofelvétel szokott készülni, ilyenkor már főleg rátok helyezzük a hangsúlyt. A készülődést tekintve a fotók és filmek szempontjából nem feltétlen lényeges a készülődés eleje. A fotós-filmes csapat érkezését úgy érdemes szervezni, hogy a készülődés végére, az utolsó simításokra érjen oda. Általában kicsit előbb szoktunk érkezni, biztos, ami biztos (ha bármi fennakadás van az utakon, akkor biztosan ne késsünk el, illetve a helyszínen még össze kell készülnünk az eszközeinkkel, mi általában ennyivel előbb szoktunk érkezni a megbeszéltnél). Természetesen, lehetőség van plusz órákat is kérni, amennyiben ebbe az időkeretbe nem fér bele a nagy napotok, melyhez az információkat a csomagajánlatainknál olvashattok. Fontos kérdés lehet még az is, hogy a másik napi kreatív nem számolódik bele, ebbe a 12 órába, ez csak az esküvő napján ott töltött időt jelöli, így ezzel is időt tudtok spórolni az esküvő napjára.

Következő pontunk az esküvői fotós ajánlatunkban, a választható opció, ami a legtöbb kérdést szokta felvetni. Az a tapasztalatunk a kreatív fotózás szervezésénél, hogy sok esetben az időpont fotózás szempontjából nem megfelelő. A déli napsütés (a fentről érkező nagyon erős fények miatt a szemgödör árnyékos lesz, ami nagyon nem szép az esküvői fotókon) a legrosszabb időszaka a napnak. Optimális esetben napfelkeltekor vagy naplementekor szoktunk fotózni (kültéri helyszín esetén), ha csak rajtunk múlik, beltéri kreatív fotózás esetén másfajta kötöttségeket kell szem előtt tartani. Éppen ezért, motiválva a párokat arra, hogy az esküvői kreatívot a napfelkelte vagy naplemente idejére tegyük, beleraktunk a csomagba egy opcionálisan választható extra szolgáltatást, melyet plusz felár nélkül tudtok választani. Itt lehetőségetek van másik napra, akár másik helyszínre szervezni a kreatív fotózást, aminek előnyeiről és hátrányairól itt olvashattok részletesebben. Amennyiben nem szeretnétek másik napon tartani a kreatív fotózást, akkor még tudjátok választani a jegyesfotózás opciót, melyet az esküvő előtt 1-2 hónappal szoktunk megszervezni. Ez egy csinos, elegáns, de nem esküvői ruhában történő, nagyjából 1-1,5 órás fotózás szokott lenni. A helyszíne megbeszélés kérdése, nem feltétlenül szükséges az esküvői helyszín közelében gondolkodni.


Úgy gondolom, a 600-800 db utómunkázott kép is magától értetődő. A képek száma főleg a násznép nagyságától és attól függ, hogy lesz-e polgári- és templomi szertartás, vagy csak az egyik. Az általunk képviselt színvilág jól kivehető az összes referencián, mind a fotókon, mind a filmeken. Amennyiben ez nektek nem tetszik, úgy sajnos nem mi vagyunk a számotokra megfelelő szolgáltatók, megköszönjük az érdeklődést, esetleg, ha tudunk az általatok kedvelt színvilágra javasolni fotós és filmes szolgáltatót, nyilván átirányítunk hozzá.


Az átadási határidő közeledtével, ami jelenleg 7 hét az esküvőtől számítva, az elkészült képeket feltöltjük egy rendkívül esztétikus online webgalériába. Onnan meg tudjátok osztani a násznéppel, erről a felületről ők le is tudnak letölteni egy-egy képet. Így, ha a násznép tagjai nem szeretnék végignézni az összes képet, csak specifikusan azokat, amelyek őket érdeklik, meg tudják ezt tenni. Ezt a vendégsereg a visszajelzések alapján mindig imádni szokta! Egyébként a képek átadása egy privát felhőn keresztül történik egy link segítségével, amely létezéséről kizárólag Ti és mi tudunk. Ennek köszönhetően nektek egyszerűen és gyorsan letölthető lesz az összes kép, nem kell a webgalérián egyesével töltögetni a képeket. Ez a felhő teljesen biztonságos, nem nyilvános, jelszóval védett, ennél fogva nem kerülhetnek ki a képeitek illetéktelen kezekbe, hogy ha Ti azt nem szeretnétek.

A maradék tétel az esküvői fotós ajánlatunkban szintén mindenki számára egyértelmű (7 hetes átadási határidő, korlátlan segítség a fotózásokra vonatkozóan és díjtalan kiszállás az esküvő napján, Magyarország területén).


Utolsó tételekként az esküvői ajánlatból a népszerű második fotós szolgáltatást, a még népszerűbb esküvői fotóskönyvet és a gyorsított utómunkát emelném ki. Amennyiben a násznép, a menetrend vagy a tökéletességre való törekvésetek azt diktálja, hogy lehet, hogy egy második fotóst is szeretnétek az esküvő napján, akkor olvasd el az erről szóló blogbejegyzésünket. Erre a linkre kattintva éred el. Az esküvői fotóskönyv egy stílusos, elegáns képeskönyv a Ti esküvői képeitekkel, ami felejthetetlenné varázsolja a Nagy Napotokat, amit még az unokáitoknak is fogtok mutogatni. Az általunk készített fotóskönyvek általában 20x20 cm-es, 30 oldalas, prémium hatású könyv, melyet személyesen vagy csomag automatán keresztül szoktunk kézbesíteni. Végezetül, a gyorsított utómunkát azok számára találtuk ki, akik nem szeretnék kivárni a 7 hetes átadási határidőt. Akik ezt a kiegészítő szolgáltatást választják, azoknak az esküvő napjától (vagy másik napi kreatív esetén a kreatív napjától) számított 2 héten belül elkészítjük a képeit és online képgalériáját, így már a nászútról hazatérve azonnal meg tudjátok csodálni a gyönyörű esküvői képeiteket.


Amennyiben nem csak a fotográfia csomag, hanem a cinematográfia (esküvői videós) csomag is felkeltette az érdeklődéseteket, úgy olvasd el ezt a blogbejegyzésünket is, amiben segítünk kiválasztani a számodra megfelelő esküvői filmes csomagot. A bejegyzést végig olvasóknak egy kis adalék, hogy a komplex (fotós-filmes) csomag foglalása esetén csomagkedvezményt is kaphattok. További részletekért töltsétek ki a Kapcsolat menüponton található űrlapot.

bottom of page